Welke merken vallen allemaal onder de Pon-groep?

Pon-groep is een van de rijkste en grootste bedrijven van Nederland. Sommige mensen hebben hier echter nog nooit van gehoord. Wellicht ben jij daar ook een van. Niet getreurd, want die kans is behoorlijk groot dat het jou niet bekend in de oren klinkt. Dit komt omdat Pon een handelsonderneming is van personenauto’s. Hieronder lees je meer over Pon-groep.

Bekende automerken

Pon-groep wordt ook wel Pon Holdings genoemd. Het is een Nederlands familiebedrijf dat in 1931 is opgericht door Ben en Wijnand Pon. Zoals net al even kort werd benoemd is Pon een handelsonderneming, wat een ander woord is voor een bedrijf dat producten koopt en vervolgens weer doorverkoopt. Zij focussen zich vooral op personenauto’s. Het begon allemaal bij Volkswagen, maar tegenwoordig levert Pon ook auto’s op van Skoda, Audi en Seat. Ook Porsche, Lamborghini, Bugatti en Bentley zijn onderdeel van de groep. Grote kans dat je een auto op de weg ziet rijden die via Pon is verkocht of geleaset is op basis van bijvoorbeeld financial lease.

Audi

Sinds 1965 is Audi onderdeel van de Pon-groep. De auto’s van Audi kenmerken zich door luxe, de vele technische snufjes en natuurlijk hun sportieve uiterlijk. Bovendien ga je comfortabel rijden als je een Audi hebt aangeschaft of hebt geleaset. Dat laatste gaat al heel eenvoudig én voordelig: een Audi A3 lease je al vanaf 165 euro.

Skoda

Betaalbare auto’s met enorm veel rijcomfort: dat zijn de auto’s van Skoda. Deze auto’s zijn ook onderdeel geworden van de Pon-groep. Bovendien zijn deze auto’s degelijk en voorzien van enorm veel laadruimte. Zeg maar hallo tegen een weekend weg met jouw gezin!

Seat

Al jarenlang staan de auto’s van Seat bekend om hun design. Gelukkig is niet alleen het design een lust voor het oog, maar de vele technische snufjes en het prettige rijgedrag zullen ook verbazingwekkend goed zijn. Sinds 1990 behoort Seat tot de Pon-groep.

Volkswagen

Dit is hoe Pon-groep uit de grond werd gestampt: Volkswagen. Na de Tweede Wereldoorlog begonnen Ben en Wijnand Volkswagen-auto’s te importeren en dit is waar het grote succes van het bedrijf begon.

Ook andere bedrijven

Een Audi A5 financial lease je al heel eenvoudig via internet. Dat betekent dat je binnen no time een auto van de Pon-groep in het bezit hebt. Toch heeft Pon-groep niet alleen autobedrijven in het bezit. Sinds een aantal jaren is de Pon-groep ook gericht op fietsen, waar de vader van Ben en Wijnand werkzaam in was. Zo zijn Gazelle, Derby Cycle en Cervélo ook onderdeel van Pon-groep. Wel blijft de auto-import op nummer één staan als het gaat om de Pon-groep, want de kans is ongeveer één op vijf dat je een auto van Pon over straat ziet sjezen.