Waarom elektrische fietsen de toekomst zijn

Een aantal jaar geleden was de elektrische fiets alleen nog maar voor de ‘oude’ generatie. Toch hebben veel meer mensen de voordelen van zo’n elektrisch stalen ros ontdekt, en dat is niet voor niets. Hieronder lees je wat de voordelen van de elektrische fiets zijn en waarom deze alleen maar meer in populariteit zal toenemen.

Woon-werkverkeer

Er worden steeds meer elektrische fietsen verkocht. De eerste reden is dat veel mensen de auto laten staan en de fiets pakken voor woon-werkverkeer. En vooral wanneer mensen niet een paar straten verderop van hun werk wonen, wordt er vaak gekozen om een elektrische fiets aan te schaffen. Je bent hierdoor ten eerste gezond bezig en je stoot geen onnodig schadelijke stoffen uit. Bovendien hoef je niet continu de tank vol te gooien, of de ov-chipkaart op te laden. Maar niet alleen werkenden maken gebruik van de elektrische fiets: ook scholieren die een eind moeten fietsen, zijn vaak te zien op een elektrische variant. 

Het aanbod wordt steeds groter

De populariteit wat betreft de elektrische fiets begint toe te nemen waardoor het aanbod steeds groter werd. Er worden steeds meer elektrische fietsen op de markt gebracht en de ontwikkelingen zijn in volle gang. Zo bestaan er tegenwoordig ook speed pedelecs, waaronder de Stromer fiets, die een snelheid kan behalen van wel 45 kilometer per uur. Vooral voor mensen die hun fiets willen gebruiken voor het werk is dit een mooie uitvinding. Naast de ‘gewone’ elektrische fiets en de speed pedelecs worden elektrische bakfietsen ook steeds populairder en dan met name onder de ondernemers en de gezinnen.

Steeds meer oplaadplekken

Een punt om niet voor de elektrische fiets te kiezen is het opladen ervan. Vooral wanneer je de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer is het belangrijk dat je jouw fiets moet kunnen opladen. Je moet immers wel weer terug naar huis kunnen fietsen. Maar gelukkig zijn problemen er om opgelost te worden en zo ook deze. Er worden namelijk steeds meer oplaadpunten beschikbaar gesteld waar jij jouw elektrische fiets kunt opladen. Er wordt in de stad dus volop plaatsgemaakt voor elektrische fietsen. Dit komt onder andere ook omdat grote steden het gebruik van brommers en scooters wil verminderen.

Subsidie

Zakelijk elektrisch fietsen wordt steeds populairder en vanuit de overheid wordt dat flink gestimuleerd. Wanneer je een zakelijke elektrische fiets hebt, heb je onder andere recht op een aantal subsidieregelingen. Bovendien heb je recht op bijtelling wanneer je zakelijk op een elektrische fiets rondrijdt. Redenen genoeg dus om een elektrische fiets aan te schaffen voor jouw werk. Wat dacht je van de Urban Arrow elektrische bakfiets? Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden: zo moet je de fiets gebruiken voor het bezorgen van postpakketten, boodschappen of om gescheiden afval in te zamelen.