Dit zijn de snelste elektrische auto’s

snelste elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen ongelofelijk snel zijn. Regelmatig hebben de elektrische auto’s bewezen sneller te zijn dan de meeste benzineauto’s. Het is dus niet zo vreemd dat we een lijstje hebben met de snelste elektrische auto’s. Je weet zo meteen voor welke auto je gaat sparen bij de aanschaf van een nieuwe wagen. We hebben overigens een lijstje gemaakt van auto’s die verkrijgbaar zijn in Nederland. Je kan ze dus echt zelf aanschaffen.

Tesla Model S P100D

De Tesla Model S P100D is de snelste auto die op dit moment in Nederland verkrijgbaar is. Met deze auto kan je het met gemak opnemen tegen een Ferrari of McLaren P1. Een groot verschil is het prijskaartje. Je betaalt hier geen miljoen voor maar € 112.300. Met subsidies kan de prijs flink zakken. Een extra pluspunt is dat er ruimte voor bagage en je gezin is. Zo kan je toch een gezinsauto als sportauto aanschaffen. Binnen 2,7 seconden kan je met de Tesla Model S P100D naar 100 km per uur.

Tesla Model X P100D

Ben je van plan een caravan mee te nemen op vakantie? Dan moet je iets snelheid inleveren, maar de Tesla Model X P100D doet niet veel onder voor het snelste model. Met deze Tesla rij je binnen 3,1 seconden naar 100 km per uur. Je kan met de auto een caravan tot 2.200 kg trekken. Een prima gezinsauto voor € 116.800.

Tesla Model 3 Performance

De snelste autovoering van de Model 3 Tesla is de Performance. De auto kan binnen 3,5 seconden van 0 naar 100 km per uur. Extra toevoeging is dat het gewicht 50/50 verdeeld is in de Tesla. Dit betekent dat je met deze stoere auto ook nog eens kan driften. De topsnelheid is 250 km per uur en je hebt de auto al vanaf € 58.800 euro zonder subsidies.

Jaguar I-Pace

Natuurlijk mag de Jaguar niet in dit lijstje ontbreken voordat we alleen maar de Tesla noemen. Binnen 4,8 seconden kan je met de I-Pace naar 100 km per uur. De Jaguar is vanaf € 80.810. Enige minpuntje is de actieradius van 480 km die bij lange na niet gehaald wordt. Helaas is dit een probleem die nog niet is opgelost bij de I-Pace.

Audi e-tron

Ga je liever voor een elektrische Audi? De E-tron is ook nog eens super snel. Binnen 5,7 seconden ben je van 0 tot 100 km. De vanaf prijs van de auto is € 85.500. Voor de rest is het gewoon een stoere SUV zoals we van Audi gewend zijn.