Beste elektrische auto’s

beste elektrische auto

De elektrische auto’s lijken de toekomst te hebben in zowel Europa als Nederland. We zijn ons er allemaal van bewust dat we moeten overstappen op een nieuwe krachtbron. Elektriciteit lijkt hierin de toekomst te bieden. In 2020 verschijnen verschillende automerken met hun eigen variant. Wij hebben uitgezocht wat de beste elektrische auto’s van dit moment zijn. Zo kan je een keuze maken voor een nieuwe auto voor de toekomst.

Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang is terug van weggeweest en komt ook nog eens met een elektrische variant. Dit kan weleens de grote concurrent worden van de Tesla Model 3. Daar komt nog eens bij dat een grote groep mensen de auto kan betalen. Vanaf € 50.000 kan je een instapmodel aanschaffen. Het is niet de goedkoopste elektrische auto, maar wel een leuke auto om in te rijden. Vooral als je een alternatief voor de Tesla zoekt.

Seat Mii

Voor de boodschappenautootjes komt er nu ook een betaalbare elektrische auto. De beste versie die uitgebracht wordt is de Seat Mii. Natuurlijk moet hij het opnemen tegen de Volkswagen Up! die ook met een elektrische variant komt. Maar het grote voordeel van de Seat Mii is de prijs. Je kan al een Seat Mii aanschaffen voor € 23.000. Hierbij krijg je een 32 kWu accu waarmee je minimaal 200 kilometer kan rijden.

Kia e-Soul

Het is niet de goedkoopste auto uit de lijst, maar wel de afweging waard. Voor € 43.000 kan je de Kia e-Soul aanschaffen. Je krijgt hiervoor een accupakket waar je 370 kilometer mee kan rijden. Eén van de grootste pluspunten is dat zelfs het instapmodel vol met opties zit. Voor € 2.000 kan je hem ook nog eens extra upgraden met nog meer leuke opties.

Volkswagen ID3

De Volkswagen ID3 moet de opvolger worden van de Volkswagen Golf. Met de ID3 doet Volkswagen een poging om betaalbaar een elektrische auto op de markt te brengen. Je krijgt hiervoor een 34 kWu accu. De auto is als instapmodel verkrijgbaar vanaf € 30.000. Als je de accu verder upgradet kan je tot wel 550 km rijden op een volle accu. De prijs van het duurste accu pakket is op dit moment alleen nog niet bekend.

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 blijft een geliefd model bij de elektrische auto’s. Dit jaar is er flink geïnvesteerd om de auto’s goedkoper te produceren. Het instapmodel is daarom al verkrijgbaar voor € 49.000. Als je bedenkt dat de eerste Tesla’s al snel € 80.000 kosten is dit een groot verschil. Hiermee kunnen meer mensen kiezen voor een Tesla.