Alles over Future Cars

future cars

Future Cars worden elk jaar door bekende automerken uitgebracht. Het zijn schetsen en 3D animaties van concept auto’s. Ze moeten een beeld geven van de toekomst. Met de schetsen laten ze zien hoe de auto’s er in de toekomst uit kunnen zien. Meestal worden de auto’s helaas nooit tot leven gebracht. Maar het is wel leuk om te zien wat er in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn. Sommige auto’s gaven de afgelopen jaren wel een goed beeld van de toekomst.

Mercedes-Benz Vision AVTR

In de naam zit stiekem al Avatar verwerkt, maar deze auto zou zo uit Pandora kunnen komen. De film was ook de inspiratiebron bij het uitwerken van dit concept van Mercedes-Benz. De auto van de toekomst zou ook vol met snufjes zitten. Zo kan de auto je eigen hartslag en zuurstofniveau meten tijdens het rijden. De wielen van de auto lichten op tijdens het rijden, waardoor de auto meer opvalt. Helaas gaat deze auto net als de meeste future cars nooit in productie. Maar het zou wel cool zijn als de auto uitgebracht werd.

Sony Vision-S

Nee Sony heft op dit moment nog geen auto’s op de markt gebracht en is ook niet van plan dit in de toekomst te doen. Maar de Vision-S zou wel echt een mooi paradepaardje zijn als ze het ooit wel besluiten te doen. Naast de prachtige uitstraling laat Sony zien wat er qua techniek allemaal mogelijk is in de Future Car. Zo is deze auto voorzien van 33 sensoren die o.a. andere voertuigen en mensen kunnen detecteren. Uiteraard heeft de auto geweldige audio speakers voor een muzieksensatie tijdens het rijden. Overigens is Sony wel gaan samenwerken met een aantal Japanse automerken om een aantal technieken straks echt in de auto over te brengen.

Jeep 4xe Plug-In Hybrid

Dit is een Concept Car die best weleens werkelijkheid gaat zijn. Dit jaar gaat Jeep echt een plug-in Hybrid utibrengen. De auto lijkt alleen nog niet op de concept car die ze zelf uitbrachte. Dit is niet de future car zoals die er straks uit gaat zien. Maar het geeft wel een leuk beeld hoe de Jeep van de toekomst eruit komt te zien. Zo zie je dat een concept car weleens werkelijkheid kan worden. Helaas zullen de meeste auto’s nooit uitgebracht worden en dit is stiekem best jammer. Vooral als je de ontwerpen van sommige future cars ziet. In ieder geval lijken de elektrische auto’s wel de toekomst te vormen.